Kirjastokissa Villi-Rilli

Villi-Rilli on siniraidallinen kirjastokissa, joka tykkää kaikenlaisista tarinoista. Aluksi Villi-Rilli asui ihan tavallisessa perheessä, mutta joutui muuttamaan pois, koska perheen poika Eetu tuli allergiseksi kissoille. Onneksi Villi-Rilli löysi tiensä aivan mahtavaan paikkaan, nimittäin kirjastoon, mistä sadut ja seikkailut eivät ihan heti lopukaan!

Motto: Miksi tehdä muuta, kun voi lukea huikean tarinan.

Nimensä Villi-Rilli sai siitä, kun hän tykkäsi usein napata olohuoneen pöydältä silmälasit ja leikkiä niillä. Nyt Villi-Rillillä onkin ihan omat hienot silmälasit, joten muiden lasit saavat olla rauhassa.Villi-Rillin lempiruokaa on kermavaahdolla kuorrutetut silakat. Villi-Rilli tykkää vierailla satutuokioissa ja erilaisissa lastentapahtumissa, ja erityisen kivaa hänestä on ollut kiertää kirjastoja Kouvolan kirjastojen oman nukketeatteri Hikatin kanssa. Villi-Rillistä on tullut niin tärkeä osa kirjastoa, että hänellä on ikioma satudiplomikin.

Villi-Rilli on kirjailija ja kuvittaja Petra Heikkilän Kyytikirjastoille suunnittelema hahmo. Kirjastokissa nähtiin seikkailemassa ystäviensä Inkki Pinkin ja kotkanpoika Junnun kanssa Kyytikirjastojen nettisivuilla jo vuonna 2004.