Kirjastojen avautuminen

Kirjastotilat voidaan avata aikaisintaan 1. kesäkuuta. Odotamme ohjeita aluehallintovirastolta ja noudatamme niitä. Katso kuntakohtaisia tietoja uloslainauksesta sekä muuta tilannetiedotusta alempaa oman kuntasi kohdalta. Seuraa kirjastojen tiedotusta.

Hamina

Haminan pääkirjasto ja Ruissalon kirjasto aukeavat kesäaukioloajoin ja kirjastoauto Veikko jatkaa liikennöintiä 1.6. alkaen. Varattua aineistoa voi noutaa Haminan pääkirjaston ja Ruissalon kirjaston aulatiloista vielä perjantaina 29.5.2020.

Haminan pääkirjasto

ma-ke palveluaika riskiryhmille klo 11–12 ja muille klo 12–19
to- pe riskiryhmille klo 11–12 ja muille klo 12–18

Kirjastogalleria on auki 30.6.-31.7. ma-pe klo 10–18, la-su 10–16

Oiva Toikan lasilintukokoelma on nähtävillä kirjaston aukioloaikoina. Ajalla 30.6.-31.7. näyttely on avoinna ma-pe klo 10–18, la-su 10–16.

Ruissalon kirjasto

Ajalla 1.-28.6.
ma-ke    palveluaika riskiryhmille klo 11–12 ja muille klo 12–18
to-pe palveluaika riskiryhmille klo 9–10 ja muille klo 10–15

Ajalla 29.6.–2.8. Ruissalon kirjasto on avoinna ma-pe klo 9–13.

Ruissalon kirjaston omatoimipalvelut avautuvat 29.6.20 alkaen. Omatoimikirjasto on käytettävissä maanantaista sunnuntaihin klo 7-20. Omatoimipalvelujen käyttöön tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun (pin-koodi).

Kirjastoauto Veikko

Ajalla 1.–30.6. ja 10.–16.8. kirjastoauto ajaa oman aikataulun mukaisesti iltavuorot.

Kirjastoauto ei ole ajossa 1.7.–9.8. välisenä aikana. Kirjastoautossa voi asioida yksi asiakas kerrallaan, tästä poikkeuksena saman perheen jäsenet.

Iitti

1.6. alkaen kirjasto on avoinna normaalein palveluajoin ma-ti 12-19, ke 10-16, to 12-19, pe 10-16. Omatoimiaika 8.6. alkaen arkiaamuisin klo 8-10 (ma, ti, to) ja 8-12 (ke, pe). Kirjaston ensimmäinen aukiolotunti on tarkoitettu riskiryhmille. Kirjastoauto palvelee normaalilla reitillä turvallisuusohjeita noudattaen.

Kotka

Kotkan kaupunginkirjastot avautuvat maanantaina 1. kesäkuuta normaalein kesäaukioloajoin. Myös kirjastoauto Ilona lähtee reitille rajoitetuin palveluin maanantaina – ensimmäisen viikon aikana voi ainoastaan noutaa varauksia ja palauttaa lainoja. Karhuvuoren ja Karhulan kirjastojen omatoimiset kirjastopalvelut pidetään vielä toistaiseksi suljettuina.

Kerran viikossa kirjastojen ensimmäinen aukiolotunti klo 9-10 varataan ensisijaisesti riskiryhmien asiointiin. Riskiryhmiä palvellaan Karhuvuoressa tiistaisin, Karhulassa keskiviikkoisin ja pääkirjastossa torstaisin. Kirjastoauton riskiryhmäasiakkaat sekä kirjaston kotipalveluasiakkaat voivat tiedustella aineistojen noutoa tai kuljetusta puhelimitse.

Kirjastopalvelut avautuvat vaiheittain – kesäkuussa käytössä ovat lainaus, palautus ja varausten nouto, lehtilukusalit sekä omatoiminen asiointi yleisöpäätteillä. Kirjastossa oleilua ei suositella, ja tarpeettomia lähikontakteja pyritään välttämään. Siksi myös osa kirjastojen oleskelutiloista on väliaikaisesti poissa käytöstä, ja lukupaikat sijoitetaan riittävin turvavälein.

Kirjastoissa ei järjestetä yleisötilaisuuksia, eikä kirjastojen tiloja voi varata kesäajan kokoontumisiin. Henkilökohtaista opastusta vaativia 3D- ja digitointipalveluja ei toistaiseksi tarjota asiakkaille.

Muutokset ovat mahdollisia, joten asiakkaiden toivotaan seuraavan aktiivisesti kirjastojen tiedotusta.

Lisätietoja
Pääkirjasto ja kirjastoauto Ilona p. 040 688 3750
Karhulan kirjasto p. 040 688 3587
Karhuvuoren kirjasto p. 040 158 7338

Lisäksi sähköpostia voi lähettää osoitteeseen kirjasto@kotka.fi

Kouvola

Kaikkien kirjastojen tilat avataan asiakkaille 8.6.2020. Omatoimikirjastoissa on tällöin vain palveluaikaa, eikä omatoiminen asiointi ole mahdollista. Omatoimiasiointi otetaan käyttöön ajalla 1.7. – 30.8.2020 keskiviikosta perjantaihin klo 7-10. Omatoimikirjastoja Kouvolassa ovat Elimäki, Haanoja, Jaala, Inkeroinen, Koria ja Myllykoski. Osassa kirjastoja on kesäaikaan korkeintaan kahden viikon kesäsulkuja, joiden aikana omatoimiasiointi ei ole mahdollista.

Kirjastoissa toimitaan kesällä tehostettua hygieniaa ja turvavälejä noudattaen. Pääkirjaston ensimmäinen aukiolotunti klo 9-10 varataan riskiryhmien asiointiin. Medimaja on suljettu heinäkuun loppuun asti. Kesällä kirjastoissa ei anneta digiopastusta. Kirjastoauton palvelut jatkuvat elokuun puolivälin tienoilla.

Miehikkälä ja Virolahti

Miehikkälän ja Virolahden kirjastot avaavat ovensa 1.6. normaalien palveluaikojen mukaisesti. Virolahden omatoimikirjasto avataan 13.7. normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Huomioithan kirjastossa asioidessasi turvavälit ja käsihygienian. Pidempää oleskelua kirjastossa ei suositella, vaikka mitään tarkkaa aikarajaa ei ole. Asiakaskoneiden ja oleskelutilojen käyttöä on rajoitettu ja lehtisalien istumapaikkoja vähennetty, jotta turvavälit säilyvät. Miehikkälän kirjastossa ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta käyttää asiakaspäätteitä uusien asiakaskoneiden toimitusongelman vuoksi.

Riskiryhmäläiset voivat halutessaan edelleen hyödyntää varausten noutopalvelua. Ottamalla yhteyttä kirjastoon voi sopia ajankohdan jolloin henkilökunta tuo aineiston kirjaston ulko-ovelle valmiiksi lainattuna.

Pyhtää

Pyhtään kirjasto aukeaa 1.6. Toukokuun aikana ei ole mahdollista lainata tai palauttaa aineistoa. Kirjaston henkilökunta on tavoitettavissa keskiviikkoisin ja torstaisin. Yhteystiedot ovat puh. 040 710 4685 ja kirjasto@pyhtaa.fi